KEW-dossier in Tandartspraktijken

Wat is het KEW-dossier?

Het KEW-dossier, oftewel het Kwaliteit, Arbo en Milieu (KAM) dossier voor Externe Werkzaamheden, is een onmisbaar document binnen tandartspraktijken. Het fungeert als een centraal opslagpunt voor alle relevante gegevens met betrekking tot de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieuaspecten van externe werkzaamheden die worden uitgevoerd binnen de praktijk. Dit kan gaan over onderhoud aan tandheelkundige apparatuur, renovaties van behandelkamers of andere externe diensten.

Waarom is het KEW-dossier belangrijk voor tandartspraktijken?

  1. Kwaliteitsborging: Het KEW-dossier garandeert dat alle externe werkzaamheden voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, waarbij de veiligheid van zowel pati├źnten als medewerkers voorop staat.
  2. Arbo en Milieu: Het dossier zorgt ervoor dat de praktijk voldoet aan alle wettelijke eisen op het gebied van arbeidsomstandigheden en milieu, wat vooral belangrijk is bij het gebruik van tandheelkundige materialen en apparatuur.
  3. Transparantie: Met het KEW-dossier hebben tandartspraktijken een helder overzicht van alle uitgevoerde externe werkzaamheden, wat bijdraagt aan een transparante bedrijfsvoering.

Integratie met VanBERNARD

VanBERNARD, als toonaangevend systeem voor praktijkbeheer in de tandheelkunde, erkent het cruciale belang van het KEW-dossier voor tandartspraktijken. Daarom biedt VanBERNARD de mogelijkheid om het KEW-dossier direct te integreren en veilig op te slaan binnen het systeem. Dit zorgt ervoor dat alle medewerkers van de praktijk eenvoudig toegang hebben tot het dossier wanneer nodig. Bovendien worden alle wijzigingen of updates in het KEW-dossier automatisch bijgewerkt in VanBERNARD, wat zorgt voor een consistente en betrouwbare gegevensopslag.

Conclusie

Het KEW-dossier is essentieel voor het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid binnen tandartspraktijken. Met de integratie in VanBERNARD kunnen tandartsen en hun teams erop vertrouwen dat deze vitale informatie altijd binnen handbereik is, up-to-date blijft en veilig wordt bewaard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>